Ha egy új vas serpenyő került a konyhádba, fontos, hogy első használat előtt kiégesd. Ez a művelet nemcsak a tapadásmentes réteg kialakításához szükséges, hanem segít megvédeni a serpenyőt a korróziótól is. A nyers vas felületén apró, szabad szemmel láthatatlan egyenetlenségek vannak, amik miatt az ételek könnyen odaragadnak. A kiégetés során ezekre a mikroszkopikus résekre zsiradék ég rá, ezzel kialakítva egy simább, természetes védőréteget.
A következő módszer a hagyományos, bevált recept szerint történik, amit a német TURK gyártó ajánl. Igaz, kicsit időigényesebb, mint a modern eljárások, de cserébe tartósabb és megbízhatóbb felületet kapsz. Ha hosszú távra tervezel a serpenyőddel, ez a módszer az igazi!
„Egy jól beavatott vas serpenyő igazi kincs – minden használattal csak jobb lesz, és évtizedekig megbízható társad marad a főzésben.”
A klasszikusan kiégetett vas serpenyő nem csak egy eszköz – idővel egyre jobb lesz, és hűséges társsá válik a konyhában. Néhány perc törődés minden használat után, és cserébe nem kell évente új serpenyőt vásárolnod.
Nézd meg vas serpenyőnket itt: https://skandinavotthon.hu/termek/palacsintasuto-vas-22-cm-retro/
1–4 termék, összesen 107 db
SKANDINAV | Otthon és Kert – Minden jog fenntartva! | Adatvédelmi tájékoztató | Süti szabályzat